Hallo (zelfstandig) assistent-accountant! Wil jij ook hybride werken bij een toekomstbestendig en innovatief accountantskantoor? Check dan onze openstaande vacature!

Wat ga je doen? Onze collega’s van de back office zorgen voor een gerobotiseerde en actuele administratie in Yuki of Exact Online. Als assistent-accountant kan jij dus direct met de cijfers aan de slag. Alle data is online en digitaal beschikbaar.

Jouw werkzaamheden zijn heel divers. Van het maken van een begroting in het online dashboard tot het voorbereiden van tussentijdse cijfers en het oplossen van (fiscale) vragen die bij jouw klanten spelen.

Samen met de relatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor een klantenportefeuille. Voor deze klanten regel je uiteraard ook de verplichte zaken. Zoals het samenstellen van de jaarrekeningen en fiscale aangiften.

Tot slot word jij betrokken bij het optimaliseren en automatiseren van administratieprocessen van onze klanten in Exact Online.


Over Van de Kamp & Van Gelder. Een goede balans tussen privé en zakelijk. Dat is bij ons niet zomaar een loze kreet. Zo kan je bij ons parttime werken. En hebben we een hybride werksituatie (zowel thuis als op kantoor) waarbij je flexibele werktijden kunt afspreken. Gecombineerd met een volledig digitaal werkomgeving, slimme ICT tools en een persoonlijke GTD training levert dit rust en ruimte op. Zodat jij heel gefocust in de juiste flow kunt werken als het nodig is. En je tijdig weer kunt ontspannen om de batterij op te laden.

Wij zijn ondernemend. Innovatief. En behoorlijk eigenwijs :-). Net even anders dan andere kantoren. Innoveren hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Soms is innovatie niets anders dan het steeds een stapje beter doen. En dat lukt! Wij hebben niet voor niets de Exact Innovatie Award gewonnen. Bij ons werk je met de best of breed cloud software oplossingen. Gericht op efficiënt werken en altijd ondersteunend aan onze visie: Wij bieden onze klanten rust op hun weg naar meer rendement!

Plezier. Humor. Samenwerken. Elkaar stimuleren, helpen en scherp houden. Het kenmerkt ons team. Welke bestaat uit een gezellige groep mensen met diverse achtergronden en interesses. Jezelf kunnen zijn. In een prettige werkomgeving.

Als professionele kenniswerker wil jij je natuurlijk blijven ontwikkelen. Van de Kamp & Van Gelder is een toekomstbestendig accountantskantoor waar jij de komende jaren met heel veel plezier kunt werken. Je krijgt alle ruimte. Wij maken samen een plan. En werken daar stapsgewijs naar toe. Ondersteund door (externe) opleidingen of trainingen. En intern vaktechnisch werkoverleg.


Wie zijn wij? Wij zijn ondernemende en coachende accountants die MKB ondernemers helpen om gezond te ondernemen. Dit levert rust, ruimte en focus op, zodat onze klanten hun zakelijke dromen kunnen realiseren. Wij geloven in de combinatie van automatiseren en persoonlijke aandacht. Omdat wij gebruik maken van slimme ICT oplossingen, zijn wij in staat om proactief te adviseren, te coachen en samen met onze klanten vooruit te kijken. De verplichte zaken worden uiteraard op de achtergrond geregeld.

Wij werken altijd in teamverband: Een accountant en/of relatiebeheerder samen met een assistent-accountant en back office medewerker. Iedereen kent de klanten bij de (voor)naam. En andersom kennen de klanten het hele team. Wij houden elkaar (digitaal) op de hoogte. Zo weet je precies wat er speelt. En kunnen we proactief reageren.

Onze kernwaarden. Wij doen op een open, eerlijke en integere manier zaken. Afspraak is afspraak. Wij zijn vriendelijk en behulpzaam. Maar ook in staat om een spiegel voor te houden. En zijn kritisch als de situatie daarom vraagt. Met een dosis lef en doorzettingsvermogen zorgen wij dat zaken geregeld worden. Plezier in ons werk staat voorop. Wij krijgen energie van mooie samenwerkingen en geslaagde automatiseringsoplossingen. Humor en empathie zijn belangrijk. We houden ons aan wet- en regelgeving. En zoeken naar de fiscale mogelijkheden. Altijd vanuit een verdedigbaar standpunt.

Cultuur. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door een informele omgang met klanten en met elkaar. Wij zijn een professionele organisatie met korte lijnen. Een modern accountantskantoor. Zonder pratende pakken.


Wat maakt jou uniek? Dat is natuurlijk te veel om op te noemen :-). Maar je herkent je in het onderstaande profiel:

 • Minimaal 5 jaar ervaring in het samenstellen van jaarrekeningen, het opstellen van tussentijdse cijfers en het verzorgen van belastingaangiften op een accountantskantoor of administratiekantoor.
 • Zelfstandig kunnen werken. Maar ook kunnen werken in teamverband.
 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond of je acteert in ieder geval op dit werk- en denkniveau.
 • Kennis en ervaring met Yuki Boekhouden, Exact Online en Visionplanner is een groot pluspunt!

Overige zaken:

 • Je kunt goed analyseren en je communicatieve vaardigheden zijn sterk ontwikkeld.
 • Je hebt affiniteit met automatisering en innovatie.
 • Je krijgt energie van veranderingen.
 • Je helpt graag mensen.


Wat wij bieden wij? Dat zou je eigenlijk gewoon moeten ervaren :-). Een samenvatting van de belangrijkste punten:

 • Een salaris van € 2.850 - € 3.850 bruto per maand. Inschaling o.b.v. opleiding en ervaring. Vaste 13e maand. Pensioenregeling. En maar liefst 30 vakantiedagen!
 • Mogelijkheid om parttime te werken.
 • Hybride werken, zowel thuis als op kantoor. Met een prima thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding.
 • Flexibele werktijden in overleg.
 • Training on the job, mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en cursussen. Periodiek intern vaktechnisch overleg.
 • Toekomstbestendig accountantskantoor. Jij wordt niet weg geautomatiseerd. Maar krijgt de kans om een leuke en unieke baan te creëren. De assistent-accountant van de toekomst!
 • Unieke werkplek in een prachtig verbouwde schaapskooi.
 • Goed bereikbaar. Gratis parkeren voor de deur. Treinstation op loopafstand. Fietsenstalling beschikbaar.
 • Een hecht, gezellig en professioneel team van 8 collega's. Waar veel wordt gelachen. Ook om elkaar :-)
 • Lekkere koffie! En jouw favoriete (fris) drank wordt groot ingeslagen.
 • 100% digitale werkomgeving. Best of breed cloud software. Je krijgt de beschikking over een laptop met twee schermen. En een ingerichte thuiswerkplek.
 • Gezamenlijke lunch.
 • Gezellige teamactiviteiten zoals de jaarlijkse Sylvestercross in Soest.
 • Een personeelsvereniging die elk jaar weer leuke uitjes bedenkt. Regelmatig een etentje om bij te praten. Minimaal 1x per jaar een uitje met partners.

Over de procedure. Binnen 2 werkdagen krijg je een reactie op je sollicitatie. Indien wij voldoende aanknopingspunten zien, volgt er bij voorkeur binnen 1 week een kennismakingsgesprek. Indien gewenst vindt er aansluitend een 2e gesprek plaats. Zodat wij elkaar nog beter leren kennen. Wij streven ernaar om de procedure binnen 3 weken af te ronden.

Een e-assessment, inwinnen van referenties en/of het behandelen van een casus kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Vragen of direct solliciteren? Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Stuur ons dan een email of WhatsApp met jouw CV.

Wil je eerst meer weten over ons kantoor? Stel dan gerust een vraag aan één van onze medewerkers. Je kunt ze altijd bellen of mailen. Uiteraard mag je mij, Mirjam van Gelder ook bellen (06-43858331) of emailen.

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.

draglink-outchatmenuspotmaillinkedinvimeoyoutubetwitterwhatsappinstagramfacebookcheckplus