Wij bestaan dit jaar 15 jaar! Toch een bijzonder moment om even bij stil te staan. Dat gaan we de komende maanden dan ook regelmatig doen. Met een leuke attentie voor onze relaties, een klant aan het woord en hopelijk nog een klein teamfeestje. Houd onze website in de gaten. Wij trappen af met een terugblik: hoe begon het eigenlijk allemaal?

Dat kunnen wij vast beter dan de baas...! Het zaadje voor VDKVG is geplant toen Evert en Mirjam nog samen in loondienst waren bij een accountantskantoor in Maarssen.

Mirjam: "Superleuk bedrijf was dat! Wat hebben we daar veel geleerd. Zowel Evert als ik waren relatiebeheerders met een eigen klantenportefeuille. Toen kwam het moment dat één van ons verder kon groeien. En werden we getest: ‘Maak maar een ondernemersplan met jouw toekomstvisie voor kantoor’. Briljante opdracht natuurlijk. Wij dachten direct ‘als we dat nou eens samen gaan bedenken dan komen we vast een stuk verder’. Lang verhaal kort: na een avondje brainstormen hadden we een plan gemaakt om het kantoor over te nemen. En uiteindelijk wilden we helemaal opnieuw starten. Want zeg nou zelf, dat konden we toch veel beter dan de baas 😊?!"


Start. Op 1 januari 2007 is Van de Kamp & Van Gelder officieel van start gegaan. Vanaf de spreekwoordelijke zolderkamer. Of eigenlijk vanuit een lege slaapkamer bij Evert thuis.

Evert: "Besprekingen deden we aan de keukentafel. En alles was gericht op groei: direct een ERP pakket, standaard werkwijzen en processen. Oplossen bij de bron dus. En dat doen we nog steeds! In 2007 werkten wij al deels digitaal, maar we hadden ook nog papieren dossiers. Dus we kochten bij de start 3 ordnerkasten. Bij het plaatsen van de kasten spraken we af: ‘als de 3 kasten vol zijn gaan we verhuizen’. En zo is het ook gegaan!".


Verhuizingen. Aan het eind van 2007 is VDKVG verhuisd naar een bedrijfsverzamelgebouw in Amersfoort.

Mirjam: "Daar hebben we 10 jaar met veel plezier gewerkt. Toen werd het tijd voor een eigen pand. Met ruimte om te groeien, klanten te ontvangen en workshops te geven. Een ontmoetingsplek voor ondernemers dus. In Soest vonden wij een prachtig verbouwde schaapskooi die aan alle vereisten voldeed. Wat waren (en zijn!) we blij met deze heerlijke werkplek".


Toekomstbestendig accountantskantoor. Evert: "We zijn altijd al behoorlijk eigenwijs geweest. Vanaf de start riepen wij dat de jaarrekening niet relevant meer was voor onze MKB klanten. We wilden in de actualiteit werken, pro-actief advies geven en persoonlijk met klanten meekijken naar de toekomst. Dat kan alleen als je de dienstverlening zoveel mogelijk automatiseert, optimaliseert en standaardiseert. Zodat er voldoende ruimte is om persoonlijke aandacht te geven. Want daar draait het allemaal om! Onze MKB klanten zijn stuk voor stuk ondernemende vakmensen die ons als vraagbaak en sparringpartner inschakelen. Ze weten dat ze altijd op ons kunnen rekenen."

Mirjam: "Om onze klanten rust te kunnen bieden op hun weg naar meer rendement hebben wij fors ingezet op het automatiseren van administraties en het innoveren van onze dienstverlening. Wij hebben er in de afgelopen jaren 'een systeem' van gemaakt waar we nog dagelijks aan sleutelen. Want het kan altijd beter!"


Samenwerking. Mirjam: "Evert en ik zijn dit avontuur in 2007 met zijn tweeën begonnen. En wat hebben we de afgelopen 15 jaar samen hard gewerkt, veel gelachen, frustraties besproken en nieuwe plannen gemaakt. Het is heel fijn samenwerken met iemand die precies goed is in de dingen waar jij niet goed in bent. Met respect voor elkaars verschillen en gebruikmakend van onze talenten hebben wij onze organisatie steeds een stapje verder gebracht."

Evert: "Maar we hebben het natuurlijk niet alleen gedaan! Wij zijn trots op ons VDKVG team. Een mix van uiteenlopende vakmensen die één gezamenlijke missie hebben: klanten helpen en blij maken. Dat is toch het allerleukste wat er is!"

Mirjam: "Dank ook aan alle relaties van kantoor. Klanten die al jarenlang diensten afnemen, sommigen al 15 jaar lang! Daar ben ik best wel een beetje trots op. Maar ook dank aan alle gewaardeerde andere relaties van kantoor. Het is fijn samenwerken met onze externe collega's van bijvoorbeeld Auxilium Adviesgroep, A-Advies, Balans & Zo, Continue IT, Onstuimig, softwareleveranciers, notarissen en banken. Op naar de volgende 15 jaar!"

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.

draglink-outchatmenuspotmaillinkedinvimeoyoutubetwitterwhatsappinstagramfacebookcheckplus