Op 1 september was ik alweer een half jaar in dienst bij Van de Kamp & Van Gelder. Wil je weten hoe ik daar terecht ben gekomen en (belangrijker) hoe het me bevalt?

Van de Kamp & Van Gelder is de accountant van mijn vorige werkgever waar ik de rol van Officemanager vervulde. Toen ik voor mezelf de knoop had doorgehakt dat ik toch echt de boekhoudkundige kant op wilde (iets wat al 20 jaar aan me knaagt) en dus het Officemanagement achter me wilde laten, heb ik Evert gevraagd om een keer een kop koffie te drinken. Virtueel dan, want corona tierde welig. Niet met het idee om bij VDKVG in dienst te gaan, mijn achtergrond sloot totaal niet aan. Maar om te kijken hoe ik dat verder aan moest pakken. Want waar kun je beter advies krijgen dan bij de specialisten zelf, niet waar?

Lang verhaal kort: ik zocht een andere baan en wat bleek? Zij zochten wellicht een nieuwe medewerker.

Twee leuke online gesprekken met Mirjam en Evert verder en per 1 maart zat ik ineens aan de andere kant van de tafel. Ook die andere kant van de tafel was overigens virtueel, aangezien corona zich nog steeds met ons leven aan het bemoeien was.

Op de eerste dag ging ik vol enthousiasme naar het kantoor in Soest waar Evert mij op gepaste corona afstand heeft geholpen alles in te regelen en op te starten. Die middag nam Mirjam digitaal het roer over om mij de eerste stappen in de wondere wereld van het boekhouden en alle systemen te laten zien. En vertrouw me, systemen hebben we bij Van de Kamp & Van Gelder in overvloed…. Aan het einde van de dag ging ik met een goed gevoel, een vol hoofd en een eveneens zo volle auto met spullen weer naar huis om daar mijn thuiswerkplek in te richten.

En nu zijn we een half jaar verder, time flies when you’re having fun!

Een half jaar van voornamelijk thuiswerken, online inwerken en kennis vergaren. Zes maanden van in een warm bad terecht komen en leuke collega’s online leren kennen in een voor mij geheel nieuwe wereld waarin ik me direct thuis voelde. 180 dagen van met plezier aan het werk gaan, doen waar ik goed ik ben en waar ik al zo lang naar op zoek geweest ben.

Blauwe smurf?

En wat heb ik het naar mijn zin! Oké….. eerlijk? Voor 95% dan. Want ik, als mega blauwe smurf, wil alles snappen, kunnen en weten. En dan ook in 1 keer en het liefst per gisteren. Dus voor 5% is er volop frustratie. Van mijn kant dan, he?

Vanaf dag 1 voel ik me voor 100% welkom én thuis in het team, ondanks dat ik de helft nog niet 1 keer live gezien heb. Ik kan en mag mezelf zijn met al mijn uitlatingen, opmerkingen en gekkigheden. En die hebben ze zelf ook: als je denkt dat de mensen op een accountantskantoor saai, humorloos en grijs zijn, dan ken je Van de Kamp & Van Gelder nog niet 😉.

En mijn blauwe smurf in mij maakt dagelijks een sprongetje van blijdschap door alle andere blauwe smurfen om me heen; ik ben gewoon in Smurfenland terecht gekomen! Waar ik in mijn carrière regelmatig aanliep tegen onbegrip voor mijn (soms ietwat overdreven) ‘structopatische’ neigingen, wordt dat hier volop toegejuicht. Mensen die mij een beetje kennen, zullen nooit geloven dat ik mijn meerdere ontmoet heb op gebied van ordenen, structureren en efficiënt werken!

En de komende zes maanden?

Die zie ik vol vertrouwen en met veel enthousiasme (en oké, een kleine beetje frustratie) tegemoet. Langzaamaan beginnen de werkzaamheden op zijn plek te vallen, leer ik de klanten kennen en ben ik in twee projectgroepen beland (nieuwsgierig welke? Volg dan vooral de LinkedIn pagina van VDKVG, daar gaan we je volop op de hoogte houden van alles). Daarnaast ben ik begonnen met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden om ook de theoretische kennis volledig in de vingers te krijgen. Ik leer en lach elke dag en zit onwijs goed op mijn plek. Deze smurfin heeft het tot nu toe helemaal gesmurft!

Lisanne Elschot-van Steen.

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.

draglink-outchatmenuspotmaillinkedinvimeoyoutubetwitterwhatsappinstagramfacebookcheckplus