Vorige week maandag was het dan zo ver. De dag die wereldwijd Coming Out Day is, hebben wij gevierd met onze eerste ‘Coming In Day’.

De afgelopen 1,5 jaar werkten we voornamelijk thuis. Twee keer per week via MS Teams overleg en nieuwe collega’s werden online ingewerkt. Dit ging prima, maar het real life contact werd gemist.

Sinds 1 oktober werken we hybride; de voordelen van het thuiswerken behouden en de voordelen van op kantoor weer oppakken. Maar omdat iedereen andere thuiswerkdagen heeft, zie je ook dan niet iedereen even regelmatig.

Dus hebben we besloten maandelijks een ‘VDKVG kantoordag’ te houden.

In de ochtend zijn we, tussen het werken door, begonnen met een ‘VDKVG Welkom op kantoor’ taart (oeh, wat was die lekker!). En vanaf een uurtje of twee werd de eerste echte ‘Coming In Day’ afgetrapt.

We begonnen met een strategiesessie waarin we onze missie, visie en projecten doorgesproken hebben. Nadat de nodige zakelijke onderwerpen de revue gepasseerd hadden, werd het tijd voor actie. Waar het ene groepje op de zolder een flexplek heeft ingericht, is een ander groepje zich gaan verdiepen in een toekomstig personeelsuitje. En Evert en Lisanne namen de titel van de dag wel heel serieus: zij zijn eerst de kast in gegaan (om deze ook eens flink op te ruimen), om er vervolgens toch maar weer uit te komen 😊.

Onder het genot van een hapje en drankje hebben we elkaar vervolgens wat beter leren kennen. En om het extra leuk te maken, hebben we dit gedaan door allemaal vier foto’s mee te nemen. Onze babyfoto’s had Mirjam in een collage gezet, waarbij we moesten raden wie wie was. De andere foto’s zijn ad random gepresenteerd en iedereen vertelde waarom hij of zij juist deze foto’s gekozen had. Wat een mooie verhalen kwamen er los, met een lach en een traan. Wat fijn om te zien dat iedereen zich zo thuis voelt in ons team en zulke persoonlijke verhalen wilde vertellen.

De dag hebben we afgesloten met een heerlijke Italiaanse maaltijd en rond zeven uur was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan.

Een geslaagde eerste ‘Coming In Day’ en zeker voor herhaling vatbaar. Wat hebben we een leuk en fijn team met elkaar!

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.

draglink-outchatmenuspotmaillinkedinvimeoyoutubetwitterwhatsappinstagramfacebookcheckplus