Het lijkt of hier hetzelfde staat, maar is dat ook zo? Wat mij betreft niet. Er zijn van die leuke uitdrukkingen en clichés: ‘je werk is pas leuk als je doet waar je goed in bent’, ‘van je hobby je werk maken’, etc. Maar vraag jij je weleens af, wat je echt leuk vindt? Ga je met plezier naar je werk? Krijg je energie van de dingen die je doet? Kom je voldaan thuis na een dag werken?

Als je een van deze vragen met ‘nee’ beantwoord hebt, is het misschien tijd om je af te vragen of je wel op de juiste plek zit. Want misschien ben je wel heel goed in wat je doet, maar maakt het je ook gelukkig?

Ik heb een vlotte babbel, maak makkelijk contact en lijk me uiterst comfortabel te voelen in allerlei soorten culturen, bij verschillende mensen en diverse bedrijfsomgevingen. Daarnaast heb ik vaak een duidelijk mening en als ik wil, kan ik je daar best een heel eind van overtuigen.

Door deze eigenschappen en mijn commerciële opleiding, werd ik al snel richting een commerciële functie geacht te gaan. En wellicht dat ik daar heel goed in zou zijn hoor, maar laat ik dat nou echt niet leuk vinden!

Organiseren, de boel op orde houden, regelen… you name it. Het staat in mijn DNA geschreven. Dus leek het heel logisch dat dat het onderdeel van het Officemanagement zou zijn dat ik echt het allerleukste zou vinden. En trouwens, de meeste Officemanagers vinden dat ook. En ik? Nee, ik dus niet…..

Ik heb verschillende eigenschappen die me ergens heel goed in maken, maar die ik nog steeds niet leuk vind om te doen. Maar hier wordt vaak wel vanuit gegaan.

Het heeft mij dan ook jaren gekost om uit te vogelen wat ik nou echt leuk vind om te doen, even los van het feit of ik daar ook goed in ben of niet. Het enige waar ik telkens weer op uit kwam, waren de cijfertjes. En laat ik daar nou stiekem ook heel goed in zijn 😉.

Ik heb in 2021 de stap gezet om niet meer te doen waar ik goed in ben. Namelijk regelen, organiseren, commercieel zijn. Nee. Ik ben op zoek gegaan naar iets wat ik leuk vind, namelijk cijfertjes. En jongens, wat is dat fijn! Tuurlijk vindt mijn regelkant het lastig dat ik lang niet overal grip op heb nu. En ik begrijp regelmatig de helft nog niet van wat ik doe, dus de controlfreak in mij slaat regelmatig uit naar standje levensgevaarlijk. En tuurlijk vindt mijn commerciële kant dat een aantal dingen echt wel effe anders geregeld kunnen worden. Maar mijn ‘ik’ die diep van binnen zit, die maakt elke dag een sprongetje van blijdschap. Ik kom elke dag voldaan thuis (of beneden, want we werken flexibel) en heb energie over om ook van de avond nog iets leuks te maken.

Dus doen waar je goed in bent, of goed zijn in wat je doet? Ik ga heel hard mijn best doen om goed te worden ik wat ik nu doe, want dat vind ik het allerleukste.


Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.

draglink-outchatmenuspotmaillinkedinvimeoyoutubetwitterwhatsappinstagramfacebookcheckplus