​In mei 2016 is er een nieuwe Europese verordening geïntroduceerd waarin privacyrechten zijn uitgebreid en bedrijven meer moeten verantwoorden over de omgang met persoonsgegevens. Er is een voorbereidingsperiode gegeven van twee jaar. Op 25 mei 2018 treedt de verordening - ook wel afgekort AVG - in werking in heel Europa. Op dat moment vervalt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

De AVG vraagt de nodige voorbereiding van jou als MKB-ondernemer en de boetes bij overtredingen kunnen behoorlijk hoog zijn.

Wij zijn aangesloten bij Auxilium Adviesgroep. Zij hebben een handige brochure gemaakt. Graag delen wij deze met je.

Implementatie AVG bij VDKVG. Wij zijn zelf volop bezig met de implementatie van de AVG. En daar komt nog veel bij kijken. Zo maken wij momenteel afspraken met leveranciers (verwerkersovereenkomsten). Op basis hiervan kunnen wij afspraken gaan maken met onze klanten.

Verwerkersovereenkomst VDKVG. Vaak zijn onze relaties verwerkingsverantwoordelijke. En zijn wij de verwerker. Bijvoorbeeld als wij jouw (salaris)administratie voeren. Jij hebt dan een verwerkersovereenkomst met ons nodig.

Onze relaties ontvangen binnenkort een verwerkersovereenkomst via het klantportaal. Wij houden je op de hoogte.

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.

draglink-outchatmenuspotmaillinkedinvimeoyoutubetwitterwhatsappinstagramfacebookcheckplus