Als ondernemende accountant moet je tegenwoordig een halve IT-er zijn. En laat dat nou net een hobby van ons zijn. Af en toe voelen wij ons echte nerds ;-). Een aantal jaren geleden hebben wij ons IT beleid aangepast. Van één geïntegreerde software oplossing naar de beste cloud software. Denk aan aparte software voor CRM, (loon) administratie en workflows. 

Van ERP naar "best of breed". In het verleden werkte wij met ERP software (een geïntegreerde automatiseringsoplossing die logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen onder in één bedrijfsbreed informatie- en managementsysteem onderbrengt). Tegenwoordig kiezen wij bewust voor de beste cloud oplossing per onderdeel van onze bedrijfsvoering. Dat noemen ze in de IT "best of breed". Dit betekent wel dat we steeds vaker cloud software aan elkaar moeten knopen. We willen immers zo geautomatiseerd mogelijk blijven werken. En data maar op één plek vastleggen. Gelukkig kunnen de meeste software oplossingen via een API met elkaar praten. Een API is een afkorting voor Application Programming Interface (een digitale stekkerdoos die externe diensten of ontwikkelaars gecontroleerde toegang kan verschaffen tot interne diensten, algoritmes, devices of informatiebronnen).

API het nieuwe ERP. Door deze stekkerdoos kunnen we toch geïntegreerd blijven werken, maar gebruik maken van de beste oplossingen die er te krijgen zijn. Zo kunnen wij steeds efficiënter werken. Een constante hoge kwaliteit blijven leveren. Hierdoor houden wij tijd over om onze MKB ondernemers persoonlijk te begeleiden. Automatiseren waar het kan. Persoonlijk waar het wenselijk is.

Implementatie. Momenteel zijn wij druk bezig met de implementatie van de "best of breed" cloud pakketten Simplicate (CRM: business software voor flow in je bedrijfsvoering) en Process Street (Proces en workflow management). En knopen we de software aan elkaar met Zapier. Een enorm project in uitvoering. Waar we af en toe best tegenop zien. Maar waar we ook heel blij van worden. Daar zijn we tenslotte nerd genoeg voor.

Wil je sparren over cloud software oplossingen voor jouw bedrijfsvoering? Neem dan contact met ons op.

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.

draglink-outchatmenuspotmaillinkedinvimeoyoutubetwitterwhatsappinstagramfacebookcheckplus