Vandaag hebben wij de onderstaande mailing aan onze klanten verstuurd.

Je hebt het vast al op het nieuws gezien of in de (online) kranten gelezen:

De handhaving van de wet DBA (deregulering beoordeling arbeidsrelaties) wordt voorlopig uitgesteld! In ieder geval tot 2018.

“Het gaat toch om werk, inkomen, bestaanszekerheid. Dat kunnen we ondernemers niet aandoen”, zegt staatssecretaris Wiebes van Financiën over de ZZP’ers, waarvan er bijna één miljoen zijn. Het kabinet vindt het op zich goed dat opdrachtgevers minder vaak zaken doen met schijnzelfstandigen. “Maar soms worden ook echte ondernemers niet ingehuurd, en dat is niet goed.”

Ook wij hebben gemerkt dat onze klanten veel vragen hebben over de wet DBA en in de praktijk tegen knelpunten aanlopen. Opdrachtgevers maken zich zorgen over de risico’s. ZZP-er ervaren problemen bij verkrijgen van opdrachten. Vooralsnog wordt de handhaving van de wet uitgesteld. Dit betekent dat de Belastingdienst geen boetes uitdeelt of naheffingen oplegt.

Wij volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet. En houden je op de hoogte. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de onderstaande link:

Wet DBA uitgesteld tot 2018

Aangezien het bovenstaande belangrijk is voor een groot deel van onze klanten, hebben wij ervoor gekozen om deze mailing aan iedereen te sturen.

Indien je nog vragen hebt, neem dan gerust even contact met ons op.

Evert van de Kamp & Mirjam van Gelder

21-11-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.